Оголосили підозру організатору ботоферми на Прикарпатті, яка працювала на росіян

Оголосили підозру організатору ботоферми на Прикарпатті, яка працювала на росіян

Фото
Укрінформ
СБУ повідомила про підозру організатору ботоферми на Прикарпатті, потужності якої активно використовувала велика російська інтернет-платформа.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

“Слідчі Служби безпеки зібрали вичерпну доказову базу і повідомили про підозру організатору ботоферми, яку кіберфахівці спецслужби ліквідували у 2021 році в Івано-Франківській області”, - йдеться у повідомленні.

Фігурант залучив до створення фейкових акаунтів майже 11 тис. карток одного з українських мобільних операторів.

Потужності цієї ботоферми активно використовувала велика російська інтернет-платформа, яка незаконно здає в оренду чужі телефонні номери.

Читайте також: До АРМА передали арештоване майно російської «ботоферми» на ₴1,5 мільйона

Це давало можливість створювати тисячі фейкових акаунтів у соцмережах, месенджерах та відеохостингах. Через них відбувалося масштабне спотворення інформаційного простору, штучне збільшення переглядів вподобань, коментарів із застосуванням нечесних методів просування в мережі.

У такий спосіб відбувався вплив на суспільну свідомість, зокрема, в інтересах ворожої пропаганди.

Читайте також: Здавали в оренду росіянам: СБУ ліквідувала дві ботоферми на Київщині та в Одесі

Наразі організатору ботоферми повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації).

Як повідомляв Укрінформ, Кіберфахівці Служби безпеки України ліквідували ще дві ботоферми: на Київщині та в Одесі. “Армію ботів” - майже сім тисяч акаунтів - використовували для дискредитації Сил оборони України та керівництва держави, виправдання збройної агресії російської федерації та розхитування суспільно-політичної ситуації в країні.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-