У Маріуполі загарбники розширили перелік запланованих до знесення будинків

У Маріуполі загарбники розширили перелік запланованих до знесення будинків

Список
Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники вчергове розширили список будинків, що планують знести цього року.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та оприлюднив відповідні адреси будинків.

«Окупанти в черговий раз розширили список будинків, що планують знести цього року. Перелік вже оприлюднено на сайті так званого МинСтрою «днр». При цьому питань з розселення та зберігання речей навіть ніхто не збирається вирішувати. Лише обіцянки», - написав Андрющенко.

Але він додав, що три будинки досі в стадії демонтажу вже третій тиждень.

«За такими темпами знесення більшості перейде вже на весну. А там - деокупація і гідне ставлення до маріупольців. То, маріупольці. Відстоюйте свої домівки. Залишилося недовго», - заявив радник мера.

Читайте також: росіяни зруйнували археологічний об'єкт у захопленому Маріуполі

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Фото: Stringer/Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-