З п'яти областей України в серпні евакуювали понад 60 тисяч людей

З п'яти областей України в серпні евакуювали понад 60 тисяч людей

Укрінформ
Понад 60 тисяч українців евакуювали за останній місяць із Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, на цьому наголосила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

«Більшість регіонів нашої держави продовжують приймати у себе внутрішніх переселенців, що їдуть з прифронтових та окупованих територій. Лише за останній місяць з Донеччини, Луганщини, Херсонської, Запорізької та Харківської областей евакуювалися понад 60 тис. наших громадян, більшість з яких – це жінки, діти, маломобільні та люди похилого віку. І цей процес щоденно триває», - сказала Верещук.

Вона додала, що велика відповідальність і значний обсяг роботи у зв’язку з евакуацією лягає на громади та керівників місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Від їхнього уміння господарювати залежить не лише перебіг подальшої евакуації, а й те, як почуватимуться переселенці на новому місці. В рамках підготовки до зими потрібно утеплити приміщення, придбати теплий одяг, в тому числі для дітей, зробити щеплення тощо, зазначила міністерка.

«Поки наші військові викидають ворога з нашої землі, ми маємо згуртуватися на гуманітарному фронті, не дати ворогу посіяти розбрат і зневіру, ми маємо перемогти», – сказала Верещук.

Читайте також: Закарпатцям виплачуватимуть 4000 гривень за прихисток переселенців

Вона також звернулася до керівників місць компактного проживання ВПО з проханням зорганізуватися, сформувати перелік потреб, які неможливо вирішити самотужки, та передати їх безпосередньо до Мінреінтеграції.

Як повідомлялося, звернутися до Мінреінтеграції можна за номерами телефонів: 15-48 – цілодобова гаряча лінія з кризових питань; +38 (096) 078 84 33 – гаряча лінія для дзвінків з-за кордону та з ТОТ, WhatsApp/ Telegram/Viber; +38 (066) 813 62 39 – гаряча лінія Уповноваженого з питань ВПО.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-