У Харкові оголосили в розшук лідера організації «Рoton», якого відпустили з-під варти на війну

У Харкові оголосили в розшук лідера організації «Рoton», якого відпустили з-під варти на війну

Укрінформ
У Харкові оголосили в розшук лідера організації Poton Павла Оніщенка, якому змінили запобіжний захід і випустили з СІЗО для участі в захисті країни, також правоохоронці перевіряють його останні висловлювання в мережі щодо війни.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Павла Оніщенка оголошено в розшук, оскільки він не з’явився на судове засідання у справі щодо нападу на правоохоронців, у якій він є обвинуваченим. А заяви Оніщенка щодо нападу росії на Україну вивчаються на предмет наявності складу злочину у його висловлюваннях», - зазначив Чубенко.

За інформацією прокуратури, обвинувачуваний наразі перебуває за кордоном.

«Підставою для його виїзду за кордон стала наявність в нього чотирьох дітей», - сказав Чубенко.

Раніше користувачі соцмереж оприлюднили фото Оніщенка, який знаходиться на вулицях Праги. Наразі, за інформацією агентства, обвинувачений перебуває у Великій Британії.

Оніщенко - активний у соціальних мережах, веде стріми, де відповідає на запитання, зокрема він заявляє, що «Харків в окупації» в української влади та «чекає звільнення», а також, що після війни «України не буде в нинішньому вигляді». Також у мережі можна знайти старі спільні фото Оніщенка та Кирила Стремоусова - тепер уже відомого херсонського колаборанта.

Оніщенко вийшов на свободу з СІЗО за рішенням полтавського суду в березні. У своєму першому зверненні після звільнення заявив, що «плакав» від побачених обстрілів українських міст і обіцяв записатися до тероборони.

Як писав Укрінформ, на Харківщині 3 червня 2020 року машину з правоохоронцями, які перебували у службових справах на території Краснокутського району, оточили громадяни з сокирою та ножами, вони назвали себе поселенцями «Слобожанської січі». Чоловіки погрожували працівникам правоохоронного органу, порізали шини та вистрелили у вікно автомобіля.

Читайте також: Колаборант Стремоусов утік і записує свої відео про Херсон з Воронежа

Тоді було затримано п’ятьох осіб віком від 34 до 42 років, серед них організатор вказаної «січі», лідер Poton Павло Оніщенко. Всім оголосили підозри. Оніщенка та його підручних відправили в СІЗО.

Справа проти них ведеться за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) КК України.

Павло Оніщенко – колишній оперуповноважений міліції. Після звільнення він організував громадську організацію Poton. Став відомим у місті своїми рейдами по аптеках, які продають нарковмісні препарати без рецептів, і так званих наливайках, а також організація заявила, що протистоятиме незаконним порубкам лісів в області.

Після затримання Оніщенка тодішній керівник обласної поліції Валерій Сокуренко заявив, що правоохоронці мають заяви і від власників аптек, і від інших підприємців про те, що «потонівці» займалися вимаганням грошей і фактично намагалися обкладати данню бізнесменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-