У прикордонній громаді під Харковом росіяни нищать найбільш уціліле село

У прикордонній громаді під Харковом росіяни нищать найбільш уціліле село

Укрінформ
У прикордонній Дергачівській громаді під Харковом загарбники нищать фосфорними та касетними боєприпасами село Безруки, яке було найбільш уцілілим від початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це в Телеграмі повідомив голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ. 

«За останні дві доби окупанти інтенсивно обстрілювали місто Дергачі, а також населені пункти Безруківського, Слатинського, Прудянського, Токарівського та Русько-Лозівського старостинських округів. Село Безруки - найбільш вцілілий населений пункт громади за межами Дергачів, в якому проживає близько 1000 осіб – зазнало наймасивніших обстрілів з початку війни. російські загарбники обстріляли будинки наших мешканців фосфорними та касетними боєприпасами», - повідомив Задоренко.

За його даними, в селищі Слатине важкі поранення напередодні отримав 67-річний чоловік. Медики швидкої допомоги оперативно доставили його до лікарні.

Ситуація на лінії зіткнення залишається стабільно напруженою, зазначає керівник громади.

Читайте також: На Харківщині від обстрілів рф загинула людина, восьмеро поранених

«Під Козачою Лопанню, у Цупівці, під Дементіївкою та Великими Проходами точаться запеклі бої. Ворог намагається перехопити ініціативу й повернути оперативний контроль над ключовими висотами, але усі спроби залишаються марними. Захисники України завдають окупантам суттєвих втрат», - написав Задоренко.

Як повідомлялося, щонайменше 16 хат згоріли у селі Безруки на Харківщині після масованих ударів російських окупантів 3 вересня.

Дергачівська громада, що є прикордонною та межує з Харковом, на третину захоплена військами рф, на частині території тривають важкі бойові дії. Деякі села громади вже практично знищені військами рф.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-