Загарбники намагаються підкупити батьків та вчителів на Херсонщині - Братчук

Загарбники намагаються підкупити батьків та вчителів на Херсонщині - Братчук

Укрінформ
Переважна більшість шкіл на тимчасово окупованій території Херсонської області, відмовилися працювати за так званими російськими програмами.

Про це у своєму телеграмі написав речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

"Окупанти намагаються підкупити батьків безплатним харчуванням та виплатами, а українським вчителям погрожують каральними заходами", - зазначив Братчук.

Читайте також: Загарбники примушують освітян Херсонщини працювати за російськими програмами

Тим же вчителям, які погоджуються на співпрацю з росіянами, представники Руху Опору Південь УДА нагадали про відповідальність щодо участі у колаборантській діяльності.

"Так, одному з тих, хто погодився очолити школу в окупації, на подвір'я принесли...траурний вінок. Вчитель від співпраці з ворогом після такого "подарунку" відразу відмовився", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вілкул закликав жителів Херсонщини у прифронтовій смузі евакуюватися до Кривого Рогу

Як раніше повідомляло агентство, окупаційна російська влада тисне на освітян Херсонщини, які відмовилися працювати за російською програмою. Таким чином вони намагаються схилити їх до співпраці та компенсувати нестачу кадрів. Крім того, є повідомлення про погрози родичам керівників навчальних закладів, які виїхали та організували навчання у форматі онлайн із території, підконтрольної Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-