Вілкул закликав жителів Херсонщини у прифронтовій смузі евакуюватися до Кривого Рогу

Вілкул закликав жителів Херсонщини у прифронтовій смузі евакуюватися до Кривого Рогу

Укрінформ
Начальник Криворізької РВА Олександр Вілкул закликав жителів громад у прифронтовій смузі Херсонщини, які потерпають від обстрілів з боку військ рф, виїжджати до Кривого Рогу.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"До уваги жителів Херсонщини! Орки посилили терористичні обстріли мирних громад у прифронтовій смузі Херсонської області, ще раз наполегливо рекомендую евакуацію до Кривого Рогу", - зазначив Вілкул.

Він поінформував, що у місті підготовлено 89 місць компактного проживання переселенців. Це школи, дитячі садки та гуртожитки. У Кривому Розі евакуйованим надають безкоштовну медичну, соціальну, психологічну допомогу, безплатно розселяють та годують тричі на день.

Читайте також: росіяни з артилерії обстрілюють Херсонщину: є загиблі й поранені серед мирного населення

"У нас уже більш ніж 35 тисяч людей з Херсонщини. Телефонуйте своїм близьким, хто ще залишився у фронтовій смузі й не хоче виїжджати. Це питання збереження життя", - наголосив начальник РВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники не погоджують "зелених коридорів" для евакуації мирного населення. Люди вибираються з обстрілюваних населених пунктів самотужки. Зокрема, 12 літніх людей з тимчасово захопленого села пішки вийшли на підконтрольну ЗСУ територію, убрід здолавши річку Інгулець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-