У Нікопольському районі в зоні ураження російських військ знаходиться близько 80 тисяч жителів

У Нікопольському районі в зоні ураження російських військ знаходиться близько 80 тисяч жителів

Укрінформ
У Нікопольському районі Дніпропетровської області через постійні ворожі атаки залишається лише 40% населення. Це близько 80 тисяч людей, які перебувають у зоні ураження російських військ.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Укрінформ.

“Багато людей виїхали, але зараз ця тенденція дещо зупинилась. Скоріш за все, залишилась та кількість населення, яка вже не виїжджатиме. Це близько 40%. Мова йде про міста, села і селища, розташовані на березі Каховського водосховища. Це близько 80 000 людей. Тобто, на сьогодні в зоні ураження російських окупаційних військ потенційно знаходиться близько 80 000 людей. Це цивільні жителі, які не пов'язані з будь-якими військовими діями”, - зазначив Євтушенко.

Він назвав дії окупантів терором проти мирного населення. Ворог обстрілює населені пункти з РСЗВ, ствольної артилерії. Лише за минулу ніч росіяни обстріляли Марганець. Близько 20 ворожих снарядів влучили в комунальну та соціальну інфраструктуру.

Читайте також: Ворог обстріляв Нікопольський район з «Градів» та важкої артилерії: є поранена

“Кожного дня ми виставляємо фото обстрілів. Це не піар, це для того, аби люди бачили, які саме об'єкти були уражені. Коли проти мирних людей застосовують снаряди калібром 152 мм - це не про війну, це про тероризм”, - додав Євтушенко.

Також він зазначив, що останні дні фіксується зниження активності обстрілів. На його думку, є дві причини: перша - приїзд місії МАГАТЕ, друга - робота українських збройних сил.

Щодо питань підготовки до зимового періоду, то очільник Нікопольського району відмітив три напрямки, над якими нині працює влада. Перше питання, яке треба закрити - це продукти харчування для внутрішньо переміщених осіб. В цьому напрямку влада співпрацює з благодійними фондами. Друге - теплі речі.

“З Європи намагаємось отримати речі, які були в ужитку, ми будемо їх віддавати людям. Третє питання - опалення комунальних закладів - наприклад, лікарні. Завдання місцевої влади зробити так, щоб вони опалювались”, - сказав очільник РВА.

Читайте також: Вночі ворог ударив з «Градів» по Нікопольському району

Наразі в регіоні створюють альтернативні джерела. Мова йде про пелетні котельні. В РВА зазначають, що технологія працює і дає добрий результат. Пелетні котельні вже готують у Нікополі та Марганці.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі проти 2 вересня обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області, є поранений.

Фото: Нікопольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-