Загарбники на Луганщині вдвічі занизили курс гривні, щоб пограбувати населення – Гайдай

Загарбники на Луганщині вдвічі занизили курс гривні, щоб пограбувати населення – Гайдай

Укрінформ
Із понеділка уряд так званої лнр встановить «офіційний» курс 1 до 1,25, що вдвічі менше початкового.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Ще декілька місяців тому за 100 гривень на окупованій території Луганщини можна було отримати 250 рублів. Пізніше міняйли пропонували 170 рублів, а якщо заощадження у вас завеликі – то навіть 180. З понеділка 5 вересня за 100 гривень даватимуть лише 125 рублів», - зазначив Гайдай.

За його словами, росіяни хочуть ментально зневірити людей у стійкості гривні, у міцності Української держави, показати, що гривня вже нібито нічого не коштує – тобто, майже як і рубль.

«Фактично страждають люди, в яких залишилися гривневі заощадження або кому продовжують надходити соціальні та пенсійні виплати. У переважній більшості це літні люди, інваліди, малозабезпечені. Грабують саме їх. Їм уже пів року обіцяють «конкурентоспроможний рівень соціальних гарантій» та водночас знаходять причини відмовити в оформленні пенсії», - наголосив очільник Луганської ОВА.

Читайте також: Загарбники не зможуть провести «референдум» на Луганщині 11 вересня - Гайдай

Інвалідність теж іще треба підтвердити, діставшись Луганська та подолавши декілька кіл бюрократичного пекла. Важче стає й евакуюватися з окупованої території, якщо не маєш власного транспорту. Через зниження курсу перевізники автоматично підіймають вартість проїзду. Не кажучи вже про продуктові магазини, де ціни і до цього були майже космічними.

«Населенню пообіцяли «все блага русского мира», які штучно перетворили на спробу вижити. Це якщо ти звичайна людина. Якщо бізнесмен, працівник фінустанови чи зрадник присязі, то вижити можна – за рахунок інших», - упевнений Гайдай.

Як повідомлялось, загарбники неспроможні налагодити на окупованих територіях нормальне господарювання. Зокрема вони пропонують фермерам Луганщини по 7 рублів за літр молока проти 20 гривень торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-