У Херсоні росіяни захопили будівлі політехнічного коледжу

У Херсоні росіяни захопили будівлі політехнічного коледжу

Укрінформ
У Херсоні російські загарбники та колаборанти захопили будівлі політехнічного коледжу.

Про це повідомляє Суспільне із посиланням на звернення директора закладу Олександра Яковенка до батьків, студентів та колег з попередженням про захоплення будівлі, передає Укрінформ.

"1 вересня 2022 року російська окупаційна влада захопила будівлі коледжу в Херсоні та представила адміністрацію з колаборантів. Ми втратили контроль над матеріально-технічною базою та не можемо забезпечувати функціонування коледжу", - йдеться у дописі.

У ньому також зазначається, що коледж залишається українським учбовим закладом і продовжує роботу в Одесі на базі Національного університету "Одеська політехніка".

Цю інформацію Суспільному підтвердила заступниця директора з навчальної роботи Наталя Ротань.

Вона зазначила, що нова "адміністрація" нічого поки з коледжу не виносила, але змінила замки на аудиторіях та навчальних корпусах. Сказали, що будуть набирати викладачів та організовувати освітній процес з 1 жовтня, розповіла Ротань.

Читайте також: У Херсоні колаборантами стали троє директорів шкіл

За словами жінки, викладачі коледжу, які перебувають в Херсоні, - у небезпечних умовах. Освітній процес відбувається у дистанційному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні "керівник" однієї з лікарень віддав палати закладу під житло для російських військових, а на території заводу по вул. Нафтовиків розмістили техніку та особовий склад, привласнили та використовують споруди, обладнання, транспорт, виробничі запаси, інженерні та енергетичні комунікації виробничого комплексу.

Фото: Херсонський політехнічний коледж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-