На Сумщині знешкодили російського агента, який розвідував прикордонні укріплення

На Сумщині знешкодили російського агента, який розвідував прикордонні укріплення

Фото, відео
Укрінформ
В Україні знешкодили чергового «законсервованого» агента російської федерації, який здійснював системну розвідку прикордонної території та укріплень Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисником виявився житель Шосткинського району — підприємець. Крім розвідування прикордонних укріплень, він також здійснював збір розвідданих про дислокацію, переміщення й озброєння Сил оборони України.

За даними слідства, отриману від фігуранта інформацію ворог використовував для планування диверсій і прицільних обстрілів прикордонних територій.

Контррозвідники встановили, що українського підприємця завербував представник спецслужби російської федерації під час комерційних поїздок до росії. Зловмисник погодився на пропозицію негласної співпраці через свої проросійські переконання.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну за завданням куратора агент приступив до систематичного інформування ворога.

Під час збору розвідданих зловмисник фотографував військові об’єкти й місця розташування українських Сил оборони. Файли передавав куратору із прив’язкою до місцевості, використовуючи для цього спеціально створені канали електронного зв'язку.

Читайте також: Продавав гумдопомогу для потреб ЗСУ - у Києві затримали керівника благодійного фонду

За інформацією СБУ, у подальшому чоловіка планували залучити до проведення диверсій. Під час обшуків помешкання агента правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони з доказами розвідувальної діяльності та понад 500 грамів вибухівки.

Затриманому оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Триває слідство для виявлення всіх обставин та інших імовірних учасників агентурної мережі в регіоні.

Читайте також: На Прикарпатті пішли під суд двоє підозрюваних у підготовці держперевороту

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ оголосила про підозру чоловіку, який створив ворожу агентурну мережу в Харківській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-