У лісі захопленої громади на Харківщині загарбники викопали ями для утримання людей

У лісі захопленої громади на Харківщині загарбники викопали ями для утримання людей

Укрінформ
У тимчасово захопленій Борівській громаді на Харківщині загарбники викопали в лісі ями для утримання людей.

Про це повідомила в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«У своїй політиці на окупованих територіях російські загарбники наслідують нацистів часів Другої світової війни. Історія повторюється. За неперевіреною інформацією, яка надійшла від анонімних джерел, у борівському лісі рашисти викопали ями для утримування людей силоміць. Прикметно, що на цьому місці під час окупації Борівщини у 1942-1943 роках нацисти розстрілювали людей», - ідеться у повідомленні.

Законна влада закликає мешканців громади, які залишаються в окупації, бути максимально обережними, утриматися від походів до лісу і не наражатися на небезпеку.

Крім того, за даними селищної ради, у Боровій і навколишніх селах з’явилися загони бойовиків так званої «лнр», які активно тероризують населення.

«Вони за зовнішнім виглядом більше нагадують розбійників з великої дороги, аніж військовослужбовців. Відповідною є і їхня поведінка на окупованих територіях. Під приводом перевірки благонадійності населення вони вибірково вдираються у приватні домоволодіння, проводять обшуки, забирають майно, вимагають гроші, чоловікам погрожують примусовою мобілізацією, різними способами тероризують та залякують людей», - зазначають у селищній раді.

Читайте також: Загарбники 20 жовтня хочуть провести «референдум» у захоплених громадах Харківщини

Як повідомлялося, на території Борівської громади (до адміністративної реформи – Борівський район), що повністю захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували сільськогосподарські підприємства та приватні будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-