На Луганщині зазнали руйнувань понад 160 закладів освіти

На Луганщині зазнали руйнувань понад 160 закладів освіти

Інфографіка
Укрінформ
Від початку повномасштабної війни понад 160 закладів освіти на Луганщині зазнали руйнувань, з них 19 відновленню не підлягають.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«За пів року росіянами пошкоджені або зруйновані 54 заклади дошкільної освіти (5 зруйновано повністю); 85 закладів загальної середньої освіти (8 зруйновано повністю); 6 закладів позашкільної освіти (1 зруйновано повністю); 14 закладів професійної (професійно-технічної) освіти (2 зруйновано повністю); 4 заклади фахової передвищої освіти (3 зруйновано повністю); 2 заклади вищої освіти», - поінфомував очільник ОВА.

Інфографіка: Луганська ОВА
Інфографіка: Луганська ОВА

За його словами, більшість пошкоджених шкіл і дитячих садочків можна відремонтувати, але руйнування там дуже значні, роботи потребують значних капіталовкладень.

Гайдай також зазначив, що у загарбників коштів на відновлення освітніх закладів немає. «Сумнозвісним прикладом є Сєвєродонецьк, де до початку збройної агресії рф працювали 20 шкіл, більшість з яких була заповнена, як то кажуть, під зав’язку. росіяни відкривають лише чотири – на більше відсутні кошти для відбудови розбитих закладів освіти. Але головне, що не вистачає дітей. Бо майже 9 000 хлопців та дівчат громади продовжують навчатися в евакуйованих навчальних закладах», - наголосив Гайдай.

Читайте також: На Луганщині за добу росіяни зруйнували 16 житлових будинків - поліція

Як повідомлялося, у Сєвєродонецьку знищено до 90% житлового фонду і практично всю комунальну інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-