На Запоріжжі 69 населених пунктів підлягають евакуації у разі аварії на АЕС

На Запоріжжі 69 населених пунктів підлягають евакуації у разі аварії на АЕС

Укрінформ
Влада Запорізької області має два плани евакуації населення в разі аварії на АЕС - для мирного часу і для умов військової агресії. 

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Запорізької ОВА, передає Укрінформ.

"Підготовлено два плани евакуації мирного населення у разі виникнення надзвичайної ситуації на АЕС: на мирний час та в умовах військової агресії", - йдеться у повідомленні.

За підрахунками фахівців, евакуації підлягають 69 населених пунктів області, зазначили в обладміністрації.

Начальник ОВА Олександр Старух зауважив, що в громадах наявні всі засоби безпеки та лікарські препарати на випадок НС. Утім, найбільше у критичній ситуації допомагає спокій та аналіз наявної ситуації. Очільник ЗОВА нагадав, що у разі аварії на атомній електростанції варто уважно відстежувати інформацію та виконувати настанови, адже досвід евакуації вже напрацьовано.

Читайте також: У разі аварії на ЗАЕС радіаційна хмара накриє частину півдня України та деякі регіони росії – Енергоатом

"Щоденно обласна військова адміністрація займається евакуацією людей. Досвід роботи з вивезенням переселенців із гарячих точок навчив нас, як зробити цей процес швидким та організованим. Маємо контакт з головами РВА та територіальних громад, тому у разі виникнення надзвичайної ситуації ми будемо готові", - запевнив Старух.

Читайте також: Глава Запорізької ОВА каже, що в кожній лікарні області є препарати на випадок аварії на ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька атомна електростанція, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Уранці 29 серпня генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що місія Міжнародного агентства з атомної енергії вже прямує до Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-