Центри для підтримки переселенців із Херсонщини відкриють ще у двох областях

Центри для підтримки переселенців із Херсонщини відкриють ще у двох областях

Укрінформ
Центри для підтримки переселенців із Херсонщини відкриють у Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Херсонська ОВА.

«У Хмельницькій та Кіровоградській областях незабаром відкриють центри для підтримки переселенців із Херсонщини. Це будуть місця, куди зможуть звернутися люди, які були вимушені залишити свої домівки, рятуючись від окупантів», - йдеться у повідомленні.

У центрах ВПО з Херсонщини, які переїхали до Хмельницької або Кіровоградської областей, допоможуть отримати такі послуги: тимчасове житло та гуманітарну допомогу; допомогу в працевлаштуванні, оформленні соцвиплат, пенсій тощо; психологічну підтримку; соціальні та адміністративні послуги.

Зазначається, що створення центрів стало можливим завдяки об’єднанню зусиль обласної влади Херсонщини та влади міста Херсон у взаємодії з начальником Хмельницької ОВА Сергієм Гамалієм, головою Кіровоградської ОДА Андрієм Райковичем.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі відкрився транзитний хаб - Центр підтримки переселенців для евакуйованих жителів Херсонської області «Я - Херсон». Херсонська обласна військова адміністрація працює над тим, аби гуманітарні штаби Херсонщини з'явилися в кожному обласному центрі.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонщини, які знаходяться в Києві, можуть отримати гуманітарну допомогу від благодійників.

Для жителів Херсонщини, які потребують допомоги або консультації, працює «гаряча лінія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-