Більшість евакуйованих до Запоріжжя становлять мешканці Херсонщини – голова ОВА

Більшість евакуйованих до Запоріжжя становлять мешканці Херсонщини – голова ОВА

Укрінформ
Щодня до Запоріжжя прибувають мешканці з тимчасово окупованих територій Донецької, Херсонської та Запорізької областей. Із загальної кількості евакуйованих 40% - мешканці херсонщини.

Про це під час відкриття транзитного ХАБу - Центру підтримки переселенців в м. Запоріжжя для евакуйованих жителів Херсонської області «Я - Херсон» сказав очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"На Херсонщину ходять автобуси з гуманітарною місією та забирають людей і вивозять на підконтрольну територію України. Потік херсонців зараз найбільший, з загального потоку тих, хто виїздить з окупованих територій, до 40% херсонців", - розповів Старух.

За його словами, багато людей хоче виїхати, і робота з інформування проводиться постійно. Наразі робота стане ще більш системною, адже у Запоріжжі працює Херсонська обласна військова адміністрація, додав очільник Запорізької ОВА.

Читайте також: Із окупованих територій від початку серпня виїхали понад 12 тисяч людей

За минулу добу до Запоріжжя виїхав 741 мешканець Херсонської області, з загальної кількості 1642 осіб (решта - Донеччина та Запорізька область).

За минулий минулий місяць до Запоріжжя прибуло 24 тисячі мешканців Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-