У Миколаєві заарештували чоловіка, який збирав інформацію про розташування HIMARS та складів ЗСУ

У Миколаєві заарештували чоловіка, який збирав інформацію про розташування HIMARS та складів ЗСУ

Укрінформ
Суд у Миколаєві обрав запобіжний захід чоловіку, який збирав інформацію про місця розташування «HIMARS» та військових складів, — йому призначено арешт з можливістю внесення застави у майже 2,5 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Укрінформ.

“У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 50-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 ККУ. Останній, за попередньою змовою з іншою особою, систематично збирав та передавав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ, місць зберігання паливно-мастильних матеріалів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний намагався вирахувати місця розташування РСЗО «HIMARS», слідкував за місцезнаходженням посадових осіб керівництва Миколаївської області, намагався знайти їхні точні координати та передавав зазначену інформацію російським спецслужбам.

У судовому засіданні, підозрюваний визнавав свою провину.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Запоріжжю

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 481 тис. грн.

Суд також звернув увагу, що на момент постановлення ухвали закон щодо права суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення не набрав сили.

Як повідомлялося, у ході протидиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини контррозвідка СБУ затримала агента російського гру.

Мешканець Миколаївщини збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку. Основним завданням зрадника було встановлення і передача загарбникам координат бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS». Отриману інформацію росіяни планували використати для підготовки та проведення диверсій і ракетних ударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-