У Мощуні на Київщині презентували перший «Єврокурінь»

У Мощуні на Київщині презентували перший «Єврокурінь»

Укрінформ
У селі Мощун Київської області родина, яка втратила житло внаслідок російської агресії, стала першими мешканцями будинку волонтерського проєкту «Єврокурінь».

Як повідомили Укрінформу ініціатори, будинок умебльований та обладнаний побутовими приладами, до нього підведені всі комунікації: електро- та водопостачання, водовідведення.

За словами ініціатора проєкту Олесія Сатова, житло має зберігати тепло взимку та прохолоду влітку. Основним матеріалом для будівництва житла був обраний пінопласт - оброблений фарбою, він є надійним і витривалим будматеріалом.

За словами сільського старости Петра Макушенка, у Мощуні знищено вщент понад 150 будинків, не враховуючи сотні зруйнованих споруд у дачних кооперативах поблизу села. Наразі близько сотні родин написали заяви на зведення тимчасового житла.

«Якщо до осені та зими не буде вирішено проблему з проживанням, люди опиняться в критичній ситуації. Й ми дуже сподіваємося на допомогу держави, спонсорів», - сказав Макушенко і подякував волонтерам.

Перша мешканка Єврокуреня Наталя Заїка також подякувала всім причетним до цього проєкту: «У нас маленька дитина, і я не уявляла, як ми переживемо цю осінь та зиму. Тепер ми маємо хоч і невеличке, але зручне і затишне житло».

Читайте також: На Буковині відкрили шелтер для 80 переселенців, які втратили житло через війну

Проєкт побудови тимчасового житла для людей, що втратили помешкання внаслідок російської агресії, «Єврокурінь» здійснюється в межах волонтерського проєкту «Купи мені дім».

Фото: gostomel-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-