У Маріуполі загарбники погрожують відбирати дітей, якщо батьки не віддаватимуть їх до школи

У Маріуполі загарбники погрожують відбирати дітей, якщо батьки не віддаватимуть їх до школи

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники примушують батьків віддавати дітей до шкіл за російською навчальною програмою, погрожуючи позбавленням батьківських прав.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріупольських батьків примушують віддавати дітей до шкіл окупантів. В зв’язку небежанням батьків віддавати дітей в школи під окупацією та намаганням долучити до он-лайн освіти в Україні окупаційна влада Маріуполя вдається до прямих погроз позбавлення батьківських прав та вилучення дітей з родин», - написав Андрющенко.

За його словами, освітяни, що пішли на співпрацю з російськими загарбниками масово розсилають повідомлення батькам, прямо вказуючи, що за умови мешкання в місті та не долучання до окупаційних шкіл, дітей буде вилучено з родин примусово.

«Черговий злочин проти людяності на марші. Черговий раз закликаємо маріупольців до евакуації. Рятуйте себе та своїх дітей від злочинів російських окупантів. Поки є час та можливість», - наголосив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Читайте також: Загарбники погрожують позбавленням батьківських прав, якщо мелітопольці не віддадуть дітей до шкіл

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України рух опору підняв прапор України у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-