Мер Мелітополя: Опалювальний сезон у захопленому місті - під загрозою зриву

Мер Мелітополя: Опалювальний сезон у захопленому місті - під загрозою зриву

Укрінформ
Опалювальний сезон у тимчасово захопленому росією Мелітополі Запорізької області опинився під загрозою зриву внаслідок пошкодження інфраструктури.

Про це в Телеграмі повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Більше місяця у місті немає газу, з яким пов’язане 95% опалення. Перспективи появи газу немає. У Бердянську він зник 3 місяці тому, проте його подачу й досі не відновили. Слова окупантів про будівництво газопроводу з Бердянська - фейк", - ідеться у повідомленні.

Федоров зазначив, що до початку опалювального сезону залишається два місяці, тож необхідно по змозі евакуюватися з Мелітополя на підконтрольну Україні територію. Мер прогнозує другу хвилю евакуації вже на початку осені.

Читайте також: У Мелітополі загарбники готують диверсію - мінують котельні

На сьогодні без газопостачання залишився 226 681 абонент у 269 населених пунктах Запорізької області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в повністю відключені 261 та частково вісім населених пунктів (у т.ч. міста Бердянськ, Приморськ, Василівка, Дніпрорудне, Кам’янка-Дніпровська, Енергодар, Мелітополь, Пологи, Гуляйполе, Оріхів, Молочанськ і Токмак).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-