У Херсоні військові рф відбирають житло, щоб поселити вчителів із Криму

У Херсоні військові рф відбирають житло, щоб поселити вчителів із Криму

Укрінформ
Військові рф увірвалися у квартиру херсонців, відібравши ключі від житла у сусідів, щоб поселити «вчителів» із Криму. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці поліція Херсонської області.

«У Херсоні, у мікрорайоні Корабел, в одну з квартир дев’ятиповерхівки по вул.Дорофеєва вломилися військовослужбовці рф та представники окупаційної влади, де провели незаконний обшук», - ідеться у повідомленні.

Погрозами загарбники відібрали ключі від цієї квартири у сусідів і повідомили їм, що відтепер в оселі будуть мешкати вчителі з Криму.

Читайте також: На Херсонщині військові рф розікрали зруйнований обстрілами сільськогосподарський склад

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники роблять ставку на сферу освіти, зокрема, на впровадження так званих російських стандартів у школах. Для цього окупанти направляють вчителів до окупованого Криму на так звану перекваліфікацію. Водночас через незначну кількість згодних співпрацювати з російськими загарбниками вчителів, окупанти були змушені змінити підхід і почали направляти методистів, зокрема з окупованого Криму, для «навчання» педагогів херсонських шкіл безпосередньо в області.

На Херсонщині загарбники чинять колосальний тиск на директорів шкіл, учителів, тому що переважна більшість педагогів відмовляється працювати з окупантами і перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.

У Новій Каховці на тимчасово захопленій території Херсонщини військові рф викрали двох жінок - директорів місцевих ліцеїв.

На Херсонщині загарбники погрожують виселенням та конфіскацією майна батькам, які не віддають школярів на навчання за російськими програмами.

На Херсонщині колаборанти у супроводі озброєних військових рф ходять по домівках, де живуть родини з дітьми шкільного віку, аби змусити батьків віддати дітей навчатися у школи за російськими програмами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-