На Одещині затримали кількох підозрюваних у причетності до диверсійних груп – речник ОВА

На Одещині затримали кількох підозрюваних у причетності до диверсійних груп – речник ОВА

Укрінформ
Підрозділи Сил оборони Одещини затримали декількох громадян, що можуть причетні до співпраці з російськими загарбниками, в тому числі до диверсійних розвідувальних груп ворога.

Про це повідомив у Телеграмі речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«На Одещині триває контрдиверсійна операція, є кілька затриманих людей, чия причетність до розвідувальних диверсійних груп противника та колаборантської діяльності зараз перевіряється», – зазначив Братчук.

Читайте також: У Києві затримали росіянина - підозрюють, що диверсант

За його словами, більш детальну інформацію про затриманих буде надано пізніше.

Речник ОВА нагадав про високу ймовірність завдання ракетних ударів військами рф і необхідність дотримання вимог повітряної тривоги у передсвяткові дні.

«Ворог намагатиметься атакувати наші населені пункти як з Чорного моря, так і з берегів тимчасово окупованого Криму. Також може активно діяти ворожа авіація», - попередив він.

Читайте також: Миколаїв після жнив закриють на два дніловитимуть диверсантів й зрадників

Як повідомляв Укрінформ, протягом квітня-липня органи досудового слідства Одещини передали на розгляд судів більш як півсотні обвинувальних актів стосовно громадян, причетних до співпраці з рф. Зокрема, за фактами розміщення та поширення матеріалів, які містять виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). За інкриміновані обвинуваченим злочини законодавством передбачено позбавлення волі на строк до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-