Жителям Херсонщини радять уникати блокпосту на дорозі через Каховську ГЕС

Жителям Херсонщини радять уникати блокпосту на дорозі через Каховську ГЕС

Укрінформ
Каховський журналіст Олег Батурін, який пройшов через викрадення військовими рф, радить жителям Херсонщини уникати таких небезпечних блокпостів, як той, що на дорозі через Каховську ГЕС.

Як повідомляє Укрінформ, про це Батурін написав у Фейсбуці.

«Щоб хоч якось уберегти себе від викрадень і тортур тим, хто залишається на окупованій території, варто уникати місць, де можуть перебувати російські кати, - наприклад, таких небезпечних їхніх блокпостів, як на дорозі через Каховську ГЕС», - зазначив Батурін.

Також, за його словами, судячи з інформації, яка надходить з Херсонщини, зараз варто й уникати поїздок (евакуації) через окупований Крим. Він підкреслив, що ще на початку квітня припускав, що рано чи пізно «вікно можливостей», «вікно» відносно безпечних варіантів виїзду з Херсонщини закриється і що залишатися далі в області буде дуже небезпечно.

«На жаль, саме це зараз ми і спостерігаємо на нашому рідному півдні», - написав журналіст.

Він також повідомив, що останнім часом надходить інформація про те, що російські загарбники почали більш жорстоко ставитися до жителів Херсонської області, яких вони викрали. Уникнути катувань, побиття до непритомного стану а то й забиття до смерті стає дедалі важче.

За словами Батуріна, росіяни вимагають від викрадених зізнаватися в злочинах, яких ті не скоювали: зніматися в абсурдних пропагандистських відео, розповідати про те, як «особисто підривали Антонівський міст», «служили наводчиками по цілях окупаційних військ». Кількість незаконно викрадених людей зростає з кожним днем і відома лише частина цих трагічних історій.

«Стати жертвою російських окупантів може практично будь-хто: вочевидь, їм потрібно якось виправдати свої приголомшливі невдачі на півдні і жорстоко помститися місцевим за те, що не зустрічали цих вбивць і ґвалтівників «з хлібом-сіллю», - наголосив журналіст.

Читайте також: На Запоріжжі у черзі до блокпосту померла жінка

Як повідомляв Укрінформ, Олег Батурін був викрадений росіянами 12 березня і провів у неволі майже вісім днів.

Останніми тижнями на Херсонщині російські загарбники посилили масштаб фільтраційних заходів, кількість людей, яких викрадають військові рф, збільшується.

Херсонцям, що виїжджають із захоплених територій, радять не лише видалити месенджери, але й не забути почистити чати. І не забути про хмарні резервні копії. Так само як і про смартфони треба подбати, і про комп’ютери, які люди везуть із собою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-