Ситуація у регіонах: росіяни обстріляли шість областей, на Херсонщині - «полюють» на гривню

Ситуація у регіонах: росіяни обстріляли шість областей, на Херсонщині - «полюють» на гривню

Укрінформ
російські військові минулої доби, 19 серпня, обстріляли шість областей України, на  Херсонщині ворог намагається вивести з обігу гривню та відбирає термінали.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 8:00 суботи, 20 серпня.

У Дніпропетровській області ворог знову завдав ударів по Нікопольському та Криворізькому районах. Нікопольський район обстріляли тричі за ніч. У Нікополі пошкоджені дев'ять приватних будинків, сонячні панелі, лінії електропередач, без постраждалих. Марганецьку громаду росіяни обстріляли з “Градів” та ствольної артилерії, без руйнувань та постраждалих. У Апостолівській громаді Криворізького району пошкоджені кілька будинків та газогін, людей не зачепило.

Читайте також: ППО збила над Дніпропетровщиною всі чотири випущені росіянами «Калібри»

У Харкові вночі ворог обстріляв обʼєкт інфраструктури, без жертв. По Харківщині вночі було здійснено обстріл обʼєктів інфраструктури в Харківському та Чугуївському районах, без жертв. Протягом минулого дня ворог обстріляв Чугуївський, Харківський, Богодухівський район, сталися потрапляння на відкриту територію та в приватний сектор. В одному із сіл Харківщини зруйновано приватний будинок, одна людина травмована. На міні під час роботи у полі підірвався тракторист.

На Луганщині ЗСУ за минулу добу відбили сім атак противника на Бахмутському напрямку, не допустивши жодного прориву. Також росіяни атакували Луганщину двічі з повітря, випустили п’ять ракет по населених пунктах та укріпленнях ЗСУ, чотири рази в бій йшли танкові підрозділи. У Луганській області ствольна та реактивна артилерія ворога не припиняє обстрілів. Лише за минулу ніч він 12 разів намагався завдати вогневого впливу із цього озброєння.

Читайте також: Ворог прагне не допустити контрнаступ ЗСУ на Слобожанському напрямку

На Донеччині ворог вночі обстріляв Костянтинівку, зруйновано будівлю колишнього підприємства "УТОС". Також ворог завдав авіаудару по Торецьку, без жертв. Уночі росіяни обстріляли на Донеччині: Бахмутку, Жованку, Майорск, Кодему, Піски-2 та залізничну станцію Майорськ. Зв’язок відсутній у всіх населених пунктах. Обстрілами зруйновано два житлові будинки у Жовтанці та дві господарські будівлі, також пошкоджена господарська споруда на ст. Майорськ. Інформація про поранених та загиблих не надходила. Поодинокі обстріли Авдіївки зі ствольної артилерії та мінометів. Зранку близько 05:30 ворог активізував обстріли по позиціях. Повідомлень про постраждалих цивільних не надходило. Протягом ночі — поодинокі обстріли Соледару. О 6:30 поновилися обстріли Яковлівки, Бахмутського та околиць Соледара. Інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється. За добу росіяни здійснили обстріли населених пунктів Донеччини із артилерії, зенітно-ракетного комплексу С-300, реактивної системи залпового вогню “Ураган”, мінометів та нанесли авіаудар некерованою авіаційною ракетою. Пошкоджено вісім житлових будинків, два автомобілі, складське приміщення, гуртожиток. За добу по області - семеро загиблих, 13 поранених цивільних. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває.

Читайте також: На Донеччині за добу евакуювали ще понад 700 цивільних

Миколаїв сьогодні вночі вкотре зазнав масованого ракетного обстрілу. Попередньо відомо, що ворог завдав удару по місту ракетами типу С-300. Без постраждалих. Інформація щодо пошкоджень уточнюється. Вчора протягом дня ворог обстрілював Первомайську громаду Миколаївської області. Ввечері були влучання за межами села Костянтинівка, переважно по відкритих територіях, постраждалих немає. Вчора протягом дня і сьогодні вночі ворог обстріляв село Широке, пошкоджено три житлових будинки. Також вчора ввечері росіяни обстріляли село Поляна, влучання були переважно по відкритих територіях, постраждалих немає. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Читайте також: Обстріл Миколаєва: ворог завдав удару ракетами типу С-300

На Херсонщині ситуація залишається складною. Окрім щоденних бойових дій, повітряних тривог та знищення інфраструктурних об’єктів, на території Херсонщини триває психологічний та фізичний тиск із щоденними новими випадками викрадення людей. На Херсонщині росіяни анонсували відкриття проєкту “Соціальної пенсійної карти”. Перші картки обіцяють видавати пенсіонерам, саме на них ворог планує зачисляти пенсії. На території області росіяни намагаються вивести з обігу гривню, відбирають термінали, забороняють працювати ринковим “мінялам”, вимагають продавати товари у двох валютах.

Читайте також: Жителям захоплених територій Херсонщини пропонують безкоштовну евакуацію

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-