ЗСУ минулої доби відбили сім атак ворога на Луганщині – Гайдай

ЗСУ минулої доби відбили сім атак ворога на Луганщині – Гайдай

Укрінформ
Бойові дії тривають поблизу чотирьох населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини, де росіяни намагаються наступати з різних боків одночасно і без видимого успіху.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Вчора ворог організовував наступ за цими та іншими напрямками, намагався просунутися на декілька сотень метрів, але наші бійці надали йому жорстку відсіч. Уночі росіяни поновили свої наміри – українські захисники тримають оборону. Загалом ЗСУ 19 серпня відбили сім атак противника на нашій ділянці фронту, не допустивши жодного прориву», – поінформував Гайдай.

Читайте також: У селищі на Луганщині знищили ремонтну базу загарбників з великою кількістю техніки

За його словами, росіяни також двічі атакували з повітря, випустили п’ять ракет по населених пунктах та наших укріпленнях, чотири рази в бій йшли танкові підрозділи.

«Ствольна та реактивна артилерія ворога не припиняє обстрілів. Лише за минулу ніч він 12 разів намагався завдати вогневого впливу із цього озброєння», - додав очільник Луганщини.

Гайдай також розповів, що від містян поступово надходить інформація, що в Рубіжному, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Кремінній загарбники мають проблеми з робочою силою.

«Люди відмовляються працювати, бо поступово стають навчені досвідом. Знають, що не заплатять. Так, не всі, але переважна більшість вже ігнорує пропозиції. Або самі потрапили в оману, або мають родичів чи знайомих, яким теж не виплатили обіцяне... Крім цього, зупиняє населення й велика вірогідність потрапити до числа мобілізованих», – зазначив голова ОВА.

Читайте також: росіяни намагаються «легалізувати» примусову мобілізацію у захоплених містах - Гайдай

Він розповів, що організувати діяльність центрів зайнятості в загарбників вийшло, але на цьому працевлаштування населення й припинилось. Тим більше, що в системі оплати праці загарбники не можуть налагодити якусь продуктивну систему.

До прикладу, роботи з розбору завалів оплачуються так само як і діяльність охоронця. Очевидно, що громадянин обере в такому випадку.

За словами Гайдая, багато «вакансій» за останні тижні виникло і в органах внутрішніх справ окупантів. Навіть у населених пунктах, захоплених у 2014 році. «Існують вони насправді, чи відкриті виключно для мобілізації – стане зрозумілим найближчим часом», - наголосив він.

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 20 серпня українські захисники знищили вже близько 45 тис. росіян.

Фото: Луганська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-