У Харкові встановили першу зупинку-укриття

У Харкові встановили першу зупинку-укриття

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові встановлено першу зупинку-укриття, в якій можуть сховатися на час обстрілу 30 осіб.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зрозуміло, що вона від прямого ракетного удару не врятує, але від РСЗВ врятує життя людей. У ній можуть розміститися 30 людей. Ця зупинка має модульне рішення, і ми можемо як зменшувати її у розмірах, так і збільшувати – залежно від району пасажиропотоку, який буде на тій чи іншій зупинці», - сказав Терехов.

За його словами, зупинку оснащено wi-fi та телеекраном, на якому можна побачити, як під'їжджає громадський транспорт до укриття. Також передбачено можливість зв'язатися з диспетчером.

На зупинці над входом написано «Укриття», на одному боці намальовані знакові для Харкова будівлі та пам'ятники – фонтан-альтанка «Дзеркальний» струмінь, монумент Тарасу Шевченку, Держпром, з іншого – напис «Харків – місто-герой».

У Харкові встановили першу зупинку-укриття / Фото: Суспільне Харків

«Будемо й інші зупинки розписувати. Це естетика, це необхідно, це настрій людей», – сказав міський голова.

Читайте також: Приватні заклади мають впускати до укриття людей при повітряній тривозі - КМДА

Як повідомляв Укрінформ, війська рф неодноразово обстрілювали зупинки громадського транспорту в Харкові, внаслідок чого було багато загиблих і поранених. У мерії розробили проект бетонних зупинок-притулків та визначили перші 25 локацій, де їх буде згодом встановлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-