У Львівському неонатальному центрі врятували новонародженого зі складною патологією очей

У Львівському неонатальному центрі врятували новонародженого зі складною патологією очей

Фото
Укрінформ
У Неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні врятували новонародженого зі складною патологією очей, зір хлопчику вдалося зберегти.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації, передає Укрінформ.

«У Львівському неонатальному центрі врятували новонародженого зі складною патологією очей. Медичній команді Неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні вдалось зберегти зір крихітного хлопчика», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей хлопчик - Теодор - народився на 24-му тижні з вагою 560 грамів у Тернополі, у Львів прибув із вагою 1450 грамів, але з дуже складною патологією очей – задня агресивна ретинопатія недоношених, що потребувала якнайшвидшої високоспеціалізованої допомоги.

Читайте також: Коштом UNITED24 придбано ще пʼять дитячих апаратів штучної вентиляції легень - МОЗ

На прийняття рішення і оперативне втручання було всього 48 годин.

Мама маленького пацієнта Олена каже, що було багато переживань і страхів, але тепер вона впевнена, що все буде добре.

Лікар-офтальмолог Ірина Музичка також впевнена, що з хлопчиком все тепер буде гаразд.

«Враховуючи сам стан сітківки і те, що судин було дуже мало – велика васкулярна зона, тут просто одна лазер-коагуляція не допомогла б. Тому, ми спільно із вітреоретинальним хірургами прийняли рішення ввести Анти - VEGF препарат. За два тижні зробили допоміжну лазер коагуляцію, а за місяць – ще одну. Тепер вже точно знаємо, що з очками все буде добре, і наш крихітний пацієнт буде бачити», - пояснила лікар Музичка.

Читайте також: Віктор Ляшко відвідав лікарні на Полтавщині

Львівська обласна клінічна лікарня є однією із найстаріших та найбільших багатопрофільних лікарень в Україні, яка надає високоспеціалізовану медичну допомогу населенню не лише Львівської області, а й інших регіонів України, а також іноземним громадянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-