Коштом UNITED24 придбано ще пʼять дитячих апаратів штучної вентиляції легень - МОЗ

Коштом UNITED24 придбано ще пʼять дитячих апаратів штучної вентиляції легень - МОЗ

Укрінформ
Для медичних закладів Дніпра, Запоріжжя та Кременчука придбано пʼять дитячих апаратів штучної вентиляції легень коштом UNITED24.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Ще пʼять дитячих апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) закуплені ДП «Медичні закупівлі України» за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу на підтримку України UNITED24. Цього разу – стаціонарні, для медичних закладів Дніпра, Запоріжжя та Кременчука", - йдеться у повідомленні.

За словами головного лікаря Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні Олександра Пліткіна, в їхньому неонатальному відділенні постійно перебувають шість-десять новонароджених вагою менше кілограма, часто – з патологіями. Вони тижнями, а то й місяцями підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Ураховуючи маленький об’єм легень немовлят, кожен кубічний сантиметр важливий, аби розрахувати необхідну кількість кисню і не порвати органи дихання.

Читайте також: Футбольний клуб «Шахтар» долучився до платформи United24

Придбані раніше 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень уже рятують життя у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській областях.

Загалом, за даними МОЗ, за кілька місяців як діє фандрейзингова платформа UNITED24 закуплено 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень, 22 рентгенівські установки з С-аркою, 83 анестезіологічні апарати, 24 операційні столи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-