На захопленій цьогоріч частині Луганщини залишаються 350 тисяч людей – Гайдай

На захопленій цьогоріч частині Луганщини залишаються 350 тисяч людей – Гайдай

Укрінформ
Близько 350 тисяч чоловік залишається на території Луганської області, яку росія змогла тимчасово захопити тільки в цьому році.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Якщо взяти ту територію Луганської області, яка залишалась під контролем України після окупації її частини в 2014 році, то звідти виїхало близько 300 тисяч чоловік. Залишились, орієнтовно, десь близько 350 тисяч чоловік», - зазначив Гайдай.

За його словами, навіть зараз, під час ведення активних бойових дій у цих людей залишається можливість виїхати.

Читайте також: Примусова мобілізація на Луганщині: росіяни «полюють» на чоловіків біля дитсадочків

«Перший – по дамбі через Харківську область. Єдине, що там тільки пішохідний перехід. Друге – через Запорізьку область. І третій варіант, більш довгий і дороговартісний – через росію і через країни Балтії. Але це обійдеться, орієнтовно, у триста євро», - поінформував очільник Луганщини.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 18 серпня українські захисники знищили вже більше 44 тис. росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-