В ОРЛО чоловіки, щоб не потрапити під «мобілізацію», звільняються з підприємств - Гайдай

В ОРЛО чоловіки, щоб не потрапити під «мобілізацію», звільняються з підприємств - Гайдай

Укрінформ
Друга хвиля «мобілізації» на окупованій частині Луганщини набула рис тотальної, і щоби не потрапити під неї, чоловіки звільняються навіть з підприємств критичної інфраструктури.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ситуація з мобілізацією на окупованій Луганщині жахлива ось чому. Якщо першу хвилю проводили так звані «еленерівці», у чоловіків була ще можливість якось відкупитись чи навести якісь доводи, то друга хвиля виявилась більш жорсткою: військкоми отримали чітке розпорядження якомога більше людей поставити на передову», - сказав Гайдай.

Він додав, що після величезних втрат, яких зазнала російська армія під час наступу на позиції ЗСУ, на окупованій території забирають до війська просто всіх.

Читайте також: Примусова мобілізація на Луганщині: росіяни «полюють» на чоловіків біля дитсадочків

«Чоловіки звільняються і з шахт, і навіть з комунальних підприємств критичної інфраструктури, тому що в разі, коли вони працевлаштовані офіційно, до них приходять на роботу і вручають повістки. Зараз вони навіть не проходять медичну комісію. Немає різниці, чи хвора людина, наскільки хвора – їм (загарбникам - ред.) все одно, головне – набрати «гарматне м’ясо», - заявив Гайдай.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 18 серпня ліквідували близько 44 тисяч 300 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-