Загарбники відклали відновлення роботи порту в Маріуполі

Загарбники відклали відновлення роботи порту в Маріуполі

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники тепер заявляють про відновлення повноцінної роботи порту до 1 січня.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відповідно відео з лікарні, передає Укрінформ.

«Ватажок Пушилін (ватажок «днр» - ред.) черговий раз заявив про відновлення повноцінної роботи Маріупольського порту. Правда, цього разу вже до Нового року. Минулого разу в травні він впевнено казав про вихід на повну загрузку вже в середині липня. Станом на зараз порт де-факто не працює. Зупинено навіть мародерство металопрокату», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що в порту недостатньо потужності електроенергії, відсутність спеціалістів для ремонту кранів.

«І це - гарна новина. Тому що відновлення роботи порту одразу спростить військову логістику окупантів», - підкреслив радник мера.

Читайте також: росіяни заборонили вчителям виїзд із Маріуполя

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники відновлюють роботу морського порту, щоб вивозити награбоване. Загальна логістика на вивезення з Маріуполя - металобрухт, зерно та вугілля, а на ввезення - паливо та військова техніка.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-