За підпал Офісу омбудсмана та будівлі Верховного Суду чоловіка засудили до 5 років за ґратами

За підпал Офісу омбудсмана та будівлі Верховного Суду чоловіка засудили до 5 років за ґратами

Укрінформ
Печерський районний суд Києва призначив чоловікові покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі за підпал приміщення Офісу омбудсмана та будівлі Касаційного кримінального суду Верховного Суду України.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"За підтримання публічного обвинувачення Печерською окружною прокуратурою міста Києва чоловіка, який здійснив підпал двох державних установ, засуджено до 5 років позбавлення волі (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

Встановлено, що 26 серпня 2021 року обвинувачений кинув пляшку із запальною сумішшю до дверей розташованого на вулиці Інститутській приміщення уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, після чого підпалив вхідні двері Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, розташованого на вулиці Пилипа Орлика.

Зловмисника затримали неподалік місця скоєння злочину. Затриманим виявився 51-річний житель Херсонської області.

За даними слідства, чоловік чітко спланував свої дії та заздалегідь підготував необхідне знаряддя. Мотивом підпалів слугувало невдоволення обвинуваченого діями державних органів з вирішення його особистих сімейних проблем.

Читайте також: На Дніпропетровщині затримали чоловіка, який внаслідок конфлікту із військовим поранив дитину

Результати судово-психіатричної експертизи показали, що чоловік є осудним. У ході судового розгляду прокурор довів вину обвинуваченого у вчинених злочинах.

Суд задовольнив цивільні позови державних установ на суму майже 100 тисяч гривень, які підлягають стягненню з обвинуваченого.

Як повідомляв Укрінформ, у червні в Києві правоохоронці затримали чоловіка, який намагався підпалити автомобіль поліцейського. Зловмиснику загрожує 10 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-