На Хмельниччині оголосили безстрокову акцію «Поверніть героїв додому»

На Хмельниччині оголосили безстрокову акцію «Поверніть героїв додому»

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині рідні захисників Азовсталі, волонтери та громадські організації оголосили безстрокову акцію «Поверніть героїв додому», що має на меті підтримати родини військовополонених та висвітлювати поводження російських загарбників з українськими захисниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Хмельницька обласна рада.

«За інформацією громадських активістів та представників родин захисників Азовсталі, головною метою такої безстрокової акції є підтримка родин героїв, посилення інформаційної кампанії щодо висвітлення реального поводження з українськими полоненими, а також звернення до міжнародних організацій, які взяли на себе зобов’язання відповідно до Женевських конвенцій контролювати умови проживання бранців, із закликом активізувати роботу щодо їх обміну та визволення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безстрокові акції «Поверніть героїв додому» проходитимуть щоп’ятниці з 12 до 13 години. Символічно, що в п’ятницю захисники Азовсталі покинули завод і саме в цей день російські загарбники підірвали колонію в Оленівці.

Читайте також: В Оленівці були двічі: у Червоному Хресті розповіли про спроби отримати доступ до полонених

Акція триватиме, допоки останній український військовий не повернеться з полону додому.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. Загинули щонайменше 50 українських захисників.

росіяни на запит Українського відділення Міжнародного комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці. Це є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-