На Харківщині готуються приймати більше переселенців з настанням холодів

На Харківщині готуються приймати більше переселенців з настанням холодів

Укрінформ
На Харківщині, зокрема у Лозівській громаді, очікують збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб з початком опалювального сезону.

Про це повідомляє пресслужба Лозівської міськради, передає Укрінформ.

«Наразі у Лозівській громаді офіційно зареєстровані понад 8 тисяч переселенців. Прогнозують, що восени людей додасться, адже в багатьох населених пунктах Харківщини, Донеччини та Луганщини пошкоджена критична інфраструктура, тому можуть бути проблеми з опаленням», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в Лозівській громаді створюють координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб, окрім посадовців до неї увійдуть і переселенці.

Читайте також: На Сумщині запрацював хаб для переселенців із Луганщини

«Серед основних питань, які необхідно вирішити: облаштування місць тимчасового проживання; підготовка до осінньо-зимового періоду; житло для переселенців та його ремонт; гуманітарна допомога потребуючим родинам; працевлаштування; навчання дітей та створення умов для дистанційних занять», - пояснили в міськраді.

Як повідомлялося, станом на 15 липня на Харківщині зареєстровано близько 232 тис. внутрішньо переміщених осіб. Більшість із них - це люди, які мігрують у межах області.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-