В Одесі російського шпигуна засудили до 2,5 року в’язниці

В Одесі російського шпигуна засудили до 2,5 року в’язниці

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси визнав винним громадянина росії у скоєнні тяжкого злочину - збиранні та передачі до рф відомостей про розташування в Одесі підрозділів ЗСУ; його засуджено до позбавлення волі строком на 2,5 року.

Про це йдеться у вироку райсуду, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Укрінформ.

«Визнати ОСОБУ_1 винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років) КК України та призначити покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців», - йдеться у рішенні, ухваленому суддею Костянтином Іоніді.

Зазначається, що перед винесенням вироку суддя вирішив затвердити угоду, укладену між обвинуваченим, що покаявся, та прокурором Одеської облпрокуратури Юрієм Бачинським, про визнання вини за скоєний тяжкий злочин проти України.

Читайте також: Жителя Києва викрили на шпигунстві – «винюхував» інформацію про західне озброєння

Як зазначено в рішенні суду, «під час розгляду в суді обвинувачений ОСОБА_1 свою винуватість у вчинені зазначеного злочину визнав у повному обсязі».

Суд також вилучив у громадянина рф комп’ютер, який злочинець використовував протягом кількох місяців для передачі через інтернет відомостей з України до рф про «місця розміщення і розташування ЗСУ та інших військових формувань в Одесі».

Як встановлено слідством, для цього підсудний, що раніше працював провідним інженером у Національному дослідницькому ядерному університеті «МІФІ» у Москві, «створив у хмарному сховищі документ, доступ до якого мали невстановлені особи у росії».

Читайте також: На Рівненщині затримали інформатора, який передав дані про ЗСУ білорусам

Вирок набуде законної сили, якщо його протягом 30 днів з дня його ухвалення не буде оскаржено в апеляційному суді, зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, інформатора російської спецслужби засуджено до 12 років ув’язнення за коригування ворожого вогню по позиціях Збройних сил України на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-