В Ірпені відкрили модульне містечко «Дубки» - житло отримають сотні людей

В Ірпені відкрили модульне містечко «Дубки» - житло отримають сотні людей

Фото
Укрінформ
У Ірпені ще 352 мешканці цього населеного пункту, які втратили дах над головою через вторгнення рф, отримають затишне і комфортне тимчасове житло у рідному місті – розпочало свою роботу модульне містечко «Дубки».

Про це у Телеграмі поінформував міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, передає Укрінформ.

«Сьогодні разом із послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцкі, міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, головою КОВА Олексієм Кулебою, головою Інвестради Ірпеня Володимиром Карплюком ми запустили в повноцінну роботу модульне містечко «Дубки», - заявив він.

За словами мера міста, Ірпінь безкоштовно отримав модульні конструкції від уряду Польщі за домовленостями з Міністерством розвитку громад та територій України.

«А от до облаштування благоустрою, створення комфортного затишного простору для наших ірпінців долучилося дуже багато людей, зокрема і благодійників, яким я дуже-дуже дякую», - зазначив чиновник.

За даними очільника Ірпеня, це модульне містечко складається із 88 чотиримісних житлових модулів, 55 із них – вже заселені.

«У них облаштувалися сім’ї наших медиків, освітян та військовослужбовців, які залишилися без житла. Також на території містечка є бібліотека, невеликий спортзал, дитяча ігрова кімната, кімната для відпочинку та зона для прання і прасування», - уточнив він.

Читайте також: На Буковині почали будувати модульне містечко для переселенців

При цьому посадовець поінформував, що мешканцям «Дубків» не доведеться самим куховарити, бо для них готуватиме смачні гарячі страви команда World Central Kitchen, якій він висловив за це вдячність.

У свою чергу Маркушин поінформував, що влада вже почала роботи над облаштуванням ще одного такого ж модульного містечка на території санаторію «Дубки».

«Тож якщо б Ви хотіли подати заявку на проживання у тимчасовому житлі прошу звертайтеся в Ірпінську міську раду», - закликав він.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь Київської області та Маямі (США) стануть містами-побратимами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-