Українець перейшов до армії рф і придушує опір на Херсонщині, йому оголосили підозру

Українець перейшов до армії рф і придушує опір на Херсонщині, йому оголосили підозру

Укрінформ
Громадянину України, який добровільно вступив до лав збройних формувань росії та організовує придушення опору населення на території тимчасово захопленої Херсонської області, заочно повідомили про підозру у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, житель Донецької області перейшов на бік ворога та добровільно вступив до лав збройних формувань рф, де став командиром 1 роти 5 батальйону 109 полку 11 десантно-штурмової бригади (м. Улан-Уде). Наприкінці березня підозрюваний разом із підлеглими йому військовослужбовцями країни-агресора через непідконтрольну територію Донеччини потрапили до селища Архангельське Херсонської області для утримання захопленого району.

Читайте також: росіяни вночі провели обшуки у Херсоні - на ранок усе місто було в листівках руху опору

Чоловік організував діяльність підлеглих щодо придушення опору місцевого населення, схиляння до співпраці з загарбниками, а також посилення так званих “фільтраційних” заходів на підвідомчій території.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області заочно повідомили про підозру в державній зраді колишньому поліцейському з міста Вовчанськ, який із 24 лютого тимчасово захоплений військами рф. За даними слідства, експоліцейський прийняв для себе рішення перейти на бік ворога та взяв активну участь у створенні так званого відділу поліції” у Вовчанську та обійняв посаду оперуповноваженого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-