Створену рф «телерадіокомпанію» у Херсоні очолив пропагандист із «днр» - ЗМІ

Створену рф «телерадіокомпанію» у Херсоні очолив пропагандист із «днр» - ЗМІ

Укрінформ
Створену російськими загарбниками в Херсоні телерадіокомпанію «Таврія» очолив пропагандист із «днр», екс-директор телекомпанії «Оплот».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє херсонське видання «Мост».

«Ісмаїл Абдуллаєв, 56-річний екс-директор пропагандистської телекомпанії «Оплот» з так званої «днр», очолив створену окупантами в Херсоні телерадіокомпанію «Таврія», - йдеться у повідомленні.

Як «генеральний директор» херсонського пропагандистського медіа він згадується в повідомленні, розміщеному на Телеграм-каналі «Таврії». Там він названий як «Володимир». Ймовірно, донецький колаборант за власної ініціативи змінив зазначене в паспорті ім'я «Ісмаїл» на більш благозвучне для сприйняття українцями «Володимир», припускає видання.

Із джерел «днр» відомо, що Ісмаїл (Володимир) Абдуллаєв брав участь в створенні телеканалу «Оплот ТВ», деякий час очолював його, принаймні, до 2018 року, про що свідчать наявні в мережі дані.

Директором окупаційної херсонської телерадіокомпанії «Таврія» Ісмаїла (Володимира) Абдуллаєва зробили, скоріше за все, тому, що він має досвід створення такого медіа з нуля й керівництва їм на початковому етапі. «Хоча, заради справедливості варто зазначити, що «Оплот ТВ» був створений не зовсім з нуля, історія цього телеканалу має дещо спільне з окупантською «Таврією». Обидва створені на технічній базі «віджатих» українських телеканалів. «Таврія» - на базі ТРК «Скіфія» (Херсонська філія Суспільного мовлення), «Оплот ТВ» - на базі донецьких телеканалів «Донбас» й «Перший муніципальний», - інформує видання.

Зазначається, що на відміну від Донецька, в Херсоні Абдуллаєву працюватиметься важче, бо в Донецьку частина журналістів й технічних працівників в 2014 році перейшла на бік «днр». У Херсоні відсоток колаборантів серед цих категорій - жалюгідний, й це - далеко не найкращі представники в своїх професійних спільнотах. Та й сама поява в Херсоні Абдуллаєва - свідчення того, що загарбникам не вдалося знайти місцевого медіа-менеджера, який погодився б на зраду й взявся створювати нове пропагандистське медіа. Тому в Херсонській області й намагалися працювати спочатку кримські пропагандисти з лояльної до окупантів ТРК «Крим», а потім - пропагандисти з донецької ТРК «Юніон».

Але невідомо, наскільки окупантам це вдасться, й чи встигнуть вони це зробити до визволення Херсонщини, зазначає видання.

Читайте також: На Херсонщині впали електроопори у напрямку Криму

Як повідомляв Укрінформ, куратором пропагандистських телеканалів на Херсонщині призначили російського політтехнолога Олександра Малькевича.

30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають жителів області.

У Херсоні газету колаборантів і пропагандистську «Комсомольскую правду» друкують на краденому обладнанні та папері. Також росіяни вкрали бренд районної газети «Маяк» із Херсонщини.

Із 2 березня 2022 року команда «Суспільне Херсон» працює віддалено. На цей час приміщення «Суспільне Херсон» контролює окупаційна «влада». З боку загарбників неодноразово були спроби вербування, допитів працівників філії.

3 березня у Херсоні агресор захопив приміщення ТРК «Суспільне мовлення: Херсон». Стало відомо, що загарбники розмародерили будівлю Суспільного мовника і хочуть запустити пропагандистський телеканал «Таврия».

У Херсоні окупанти «призначили» «адміністратором» свого пропагандистського телеканалу «Таврия» колишню прибиральницю. Херсонський телеканал - колаборант «ВТВ+» розпочав мовлення на російському супутнику.

На тимчасово захопленій території Херсонщини агресор не відмовився від планів проведення «референдуму», у Херсоні перебувають російські політтехнологи, водночас населення області не підтримує процесу організації «референдуму».

Фото: most.ks.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-