На Харківщині військові рф намагаються форсувати річку Оскіл

На Харківщині військові рф намагаються форсувати річку Оскіл

Укрінформ
На Харківщині військові рф час від часу намагаються форсувати річку Оскіл на території тимчасово захопленої Борівської громади Ізюмського району.

Про це в Телеграмі повідомила Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Війська окупантів здебільшого залишили територію громади, але зберігають контроль за місцевістю. Періодично колони російських військ проходять через населені пункти Борівщини транзитом. Деякі намагаються робити це вбрід через Оскіл, але безуспішно (як на фото)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що бойові дії на території громади не ведуться, але останнім часом все частіше чути звуки вибухів з боку міста Ізюм.

«Збройні Сили України тіснять противника на Ізюмському напрямку та щодня наближають день звільнення рідного краю», - наголосили в селищній раді.

Також повідомляється, що загарбники продовжують створювати свій пропагандистський відеоконтент, намагаючись показати, як вони «допомагають» людям. Зокрема, нещодавно в мережі з’явилося відео, на якому росіянин біля адмінбудівлі Борівської селищної ради з пафосом розповідає, що в захоплені місто Куп’янськ та деякі селища з росії привезли насос для водогону.

«Дослівно: щоб «люді почувствовалі вкус свєжей води». Це при тому, що до окупації Борівське комунальне водопровідно-каналізаційне підприємство безперебійно працювало, постійно проводилися роботи з оновлення обладнання, двигуни були замінені на енергоощадні, а за показниками якості водопровідна вода у Боровій була і є однією з найкращих в області», - зазначили в селищній раді.

Читайте також: Розмінування захоплених територій виявилося черговим російським фейком - Гайдай

Як повідомлялося, в громаді, що тимчасово повністю захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства. Від підприємців вимагають купувати «дозвіл» на роботу за 30 тис. рублів, для чого потрібно їхати в тимчасово захоплене місто Куп’янськ.

Фото: Борівська селищна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-