На Харківщині через збройну агресію рф пошкоджені понад 10 тисяч об’єктів

На Харківщині через збройну агресію рф пошкоджені понад 10 тисяч об’єктів

Відео
Укрінформ
У Харківській області через збройну агресію росії пошкоджено 10 тисяч 297 об’єктів критичної інфраструктури та житлового фонду.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Він зауважив, що досить напруженою залишається ситуація в Харківській області - силами обласної військової адміністрації проводиться щоденний моніторинг та збір інформації щодо наслідків воєнних злочинів сусідньої держави на території області.

"Через постійно триваючі збройні напади кількість об’єктів пошкодженої критичної інфраструктури та житлового фонду невпинно зростає та на теперішній час складає 10297", - сказав Тимошенко.

За його словами, пошкоджено приватної забудови – 4495; багатоповерхівок – 2896; об’єктів життєзабезпечення – 1506; закладів охорони здоров’я – 166 об’єктів.

Тимошенко наголосив, що комунальники, військові, прості харків’яни одразу ж починають ліквідовувати наслідки обстрілів та бомбардувань. Роботи тривають майже цілодобово. Вже відновлено електро-, газо-, водопостачання мешканцям Богодухівського, Чугуївського, Харківського, Лозівського та Ізюмського районів області.

"На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку ворог обстрілює позиції наших захисників з артилерії та танків, використовує авіацію. Українські військові впевнено тримають свої позиції та завдають ударів у відповідь", - наголосив Тимошенко.

Він також повідомив, що на всіх звільнених від росіян територіях безупинно тривають оперативні відновлювальні роботи.

Зокрема, за його словами, у Житомирській області обраховується 2 828 об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії з боку росії, серед них 213 зруйновано повністю. Різного ступеню руйнації зазнали 117 багатоповерхівок; 2336 приватних житлових будинків; 41 школа, 20 дитячих садочків, 10 закладів вищої освіти; 31 заклад культури; 22 заклади охорони здоров’я; 31 адміністративна будівля, 1 ЦНАП; 10 мостів та інше.

Тимошенко зауважив, що загалом в області вже відновлено 338 об’єктів. Поточний ремонт здійснено за рахунок коштів державного бюджету, власних коштів громадян та місцевих бюджету.

Щодо Київської області, то Тимошенко повідомив, що працівниками ДСНС успішно продовжується розмінування територій. Окремо він наголосив на протипожежній безпеці.

Читайте також: На Київщині підлягають демонтажу понад 5400 інфраструктурних об'єктів

"Цими днями на Київщині знову почастішали загоряння як природного, так і людського характеру. Шановні громадяни, закликаю: не палити сміття, траву чи інший непотріб. Продовжується сумна статистику загорянь. Вогнеборці з нею справляються, однак будьмо пильними", - сказав заступник керівника ОП.

Тимошенко зауважив, що Сумщина продовжує ліквідовувати наслідки численних обстрілів та бомбардувань. Пріоритетом у відновленні є об’єкти критичної інфраструктури - мережі тепло-, електро-, газо- та водопостачання. Першочергові зусилля та фінансові ресурси направлені на відновлення лікарень, закладів освіти, багатоквартирних будинків. Станом на сьогодні електричною енергією забезпечені всі населені пункти, що перебували в окупації та на території яких велися активні бойові дії. Пошкоджена значна кількість об’єктів Сумиобленерго. 267 об’єктів підлягає реконструкції, заміні або капітальному ремонту.

Пошкодження зазнали 209 об’єктів господарства Сумигаз. На всіх об’єктах локалізовано й вже ліквідовано наслідки аварійних ситуацій. Наразі тривають відновлювальні роботи.

Аварійні бригади Сумиобленерго та Сумигаз працюють в посиленому режимі.

Читайте також: В Ізюмському районі Харківщини від обстрілів рф загинули щонайменше 855 людей

Крім того, Тимошенко зауважив, що у Чернігівській області розпочато розбір завалів 310-метрового мосту через річку Десна. Четвертий місяць поспіль дорожники та мостобудівники працюють 24/7, аби відновити транспортне сполучення між населеними пунктами Чернігівщини. Головною причиною залишаються зруйновані штучні споруди. В області їх 25. Одна з таких — 310- метровий міст через Десну поблизу селища міського типу Сосниця на автошляху Сосниця — Шаповалівка. Досі почати роботи було неможливо через паводок та підтоплення на річці Десна. Нарешті рівень води почав знижуватись. Визначені варіанти відновлення транспортного сполучення та відбудови мосту найближчим часом.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-