Обов’язкова евакуація з Донеччини: за шість днів вивезли понад три тисячі людей

Обов’язкова евакуація з Донеччини: за шість днів вивезли понад три тисячі людей

Укрінформ
Із Донецької області за шість днів обов’язкової евакуації вивезли понад 3 тисячі громадян, зокрема, майже 600 дітей.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

"Кабінетом Міністрів України 2 серпня цього року прийнято рішення про обов’язкову евакуацію населення області. За останні шість днів евакуйовано понад 3 тис. громадян, з них майже 600 дітей та 1 400 жінок", - сказав Тимошенко.

Він зауважив, що кожна родина прямує в конкретний заклад для подальшого розміщення, зараз основний напрямок евакуації - це Кіровоградщина.

За словами Тимошенка, з початку війни з території Донецької області було евакуйовано понад 1 мільйон 300 тисяч громадян. Він зауважив, що за даними обласної військової адміністрації зараз на території області знаходиться близько 350 тисяч населення, з них 50 тисяч - діти.

З початку війни постійно курсують евакуаційні поїзди, які щодня вивозять людей до безпечних міст, проте мирне населення продовжує гинути. І тому було прийнято рішення про обов’язкову евакуацію, пояснив Тимошенко.

Читайте також: З Донеччини за добу евакуювалися понад 840 цивільних

Він також додав, що триває 167 доба героїчної боротьби всього українського народу проти російської навали. Збройні сили України продовжують виконувати покладені на них функції, а працівники екстрених, спеціальних та комунальних служб працюють у посиленому режимі.

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи мирних жителів, знищуючи цивільну інфраструктуру. У регіоні давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання.

Читайте також: Кабмін оприлюднив розпорядження про обов'язкову евакуацію з Донеччини

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, решта мають евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис. осіб.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-