Кабмін оприлюднив розпорядження про обов'язкову евакуацію з Донеччини

Кабмін оприлюднив розпорядження про обов'язкову евакуацію з Донеччини

Укрінформ
Кабінет Міністрів опублікував розпорядження від 2 серпня, яким запровадили обов'язкову евакуацію жителів з Донецької області у безпечні регіони.

Як передає Укрінформ, документ оприлюднено на Урядовому порталі.

«Провести обов’язкову евакуацію населення Донецької області. Евакуацію здійснити у безпечні райони Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей», - ідеться у постанові.

Головам обласних державних адміністрацій (начальникам обласних військових адміністрацій) разом з Міністерством оборони, Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством інфраструктури, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Державною службою з надзвичайних ситуацій та за участю Служби безпеки, акціонерного товариства «Укрзалізниця» доручено організувати та провести обов’язкову евакуацію.

Читайте також: У мерії Бердянська кажуть, що виїхати з міста можна без «перепусток»

Як повідомлялось, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що з Донецької області протягом 1 та 2 серпня евакуювали 821 особу, з них 185 дітей. Також раніше вона повідомляла, що розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини. Перший потяг прибув вранці 2 серпня у Кропивницький.

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 670 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-