На Львівщині зростає кількість випадків COVID-19

На Львівщині зростає кількість випадків COVID-19

Укрінформ
У Львівській області зростає кількість хворих на коронавірус. За минулий тиждень виявили 218 інфікованих COVID-19. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

"У Львівській області в період з 1 по 7 серпня провели 477 досліджень. З них позитивні - 218. У лікарнях на лікарняних ліжках перебувають 111 осіб", - йдеться в повідомленні.

За словами керівниці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталії Іванченко, з Львівщини відправили до Києва зразки тестів з підозрою на наявність нового штаму «Омікрон» – ВА.5, а у Чернівцях виявлено вже дев’ять випадків захворювання, викликаного ним.

«В Європі та Україні фіксують зріст захворюваності на Covid-19. Більшість випадків спровоковані новим штамом ВА.4 або ВА.5, який відрізняється від інших штамів більшою заразністю. Вакцинація – єдиний надійний захист. Людина повинна отримати дві дози вакцини, як вакцинальний комплекс, а через шість місяців – зробити бустерну дозу. Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для хто, хто має імунодефіцитні стани. Ця доза вводиться після чотирьох місяців після отримання першої бустерної дози», - зазначила Іванченко.

В Львівській ОВА закликають звернутися до сімейного лікаря та пройти вакцинацію або ж отримати бустерну дозу.

За весь період пандемії у Львівській області підтверджених випадків захворювання на коронавірус - 308 071, з них летальних - 6 704. Одужали - 300 896.

Читайте також: Байден одужав від повторного захворювання на COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що в Україні спостерігається поступове зростання кількості випадків COVID-19. За попередній тиждень зареєстровано 2 800 випадків, тиждень до того було 2 300 випадків, ще тиждень до того - 1 800.

В Україні виявили новий різновид штаму Омікрон, який називають ВА.5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-