Торгував допомогою для ЗСУ: на Прикарпатті затримали депутата облради

Торгував допомогою для ЗСУ: на Прикарпатті затримали депутата облради

Укрінформ
На Прикарпатті правоохоронці затримали керівника благодійного фонду та його помічницю на торгівлі транспортними засобами для Збройних сил України.

Про це у Фейсбуці повідомляє поліція Івано-Франківської області, передає Укрінформ.

Депутат Івано-Франківської обласної ради, будучи керівником одного з благодійних фондів області, ввозив на територію країни транспортні засоби під виглядом гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил України. Однак після ввезення він продавав авто цивільним особам, а гроші привласнював. До незаконних оборудок чоловік залучив свою помічницю.

«На Прикарпатті правоохоронці затримали керівника благодійного фонду та його помічницю на торгівлі транспортними засобами для ЗСУ. Під час обшуку поліцейські вилучили документи щодо діяльності благодійного фонду, документи на ввезення автомобілів на територію України, іноземні свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, квитанції та накладні, комп’ютери, мобільні телефони, банківські картки. Окрім того, виявлено 3 автомобілі «швидкої» допомоги на іноземній реєстрації, 7 позашляховиків, ввезених на територію України як гуманітарна допомога», - повідомляє обласна поліція.

Також у депутата виявили близько 39 тисяч євро, понад 176 000 доларів США, понад 1 мільйон гривень, понад 3300 польських злотих і 6700 англійських фунтів, а також патрони.

Обом фігурантам повідомлено про підозри та обрано запобіжні заходи.

Злочинну діяльність задокументували слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно зі співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Читайте також: Під Ужгородом діти влаштували блокпост – збирали гроші на авто для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Івано-Франківський міський суд визначив тримання під вартою з правом на заставу для депутата обласної ради, якого підозрюють у незаконному використанні гуманітарної допомоги.

Відомо, що депутат Івано-Франківської обласної ради, будучи керівником одного з благодійних фондів області, ввозив на територію країни транспортні засоби під виглядом гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил України. Однак після ввезення він продавав авто цивільним особам, а гроші привласнював. До незаконних оборудок чоловік залучив свою помічницю. Правоохоронці затримали підозрюваних під час продажу автомобіля швидкої допомоги «Opel Vivaro» , за який вони отримали 12 000 доларів США.

Обом фігурантам повідомлено про підозри та обрано запобіжні заходи.

Помічниці депутата суд призначив домашній арешт.

За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото: Поліція Івано-Франківської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-