Обстріл Дніпропетровщини: четверо поранених, пошкоджені будинки, ЛЕП та газопровід

Обстріл Дніпропетровщини: четверо поранених, пошкоджені будинки, ЛЕП та газопровід

Фото
Укрінформ
Прокуратура розпочала провадження за фактом артилерійського обстрілу російськими військами населених пунктів Дніпропетровської області, через який постраждали четверо людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Нікопольської та Криворізької східної окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у ніч на 6 серпня російські військові, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл з реактивних систем залпового вогню житлових кварталів Нікополя.

Читайте також: Регіони: евакуація, обстріли та підготовка до «референдуму» на окупованих територіях

Дістали осколкові поранення четверо місцевих жителів, одного з чоловіків госпіталізували. Крім того, зазнали значних пошкоджень понад 40 будівель приватного сектору і багатоповерхівки, господарські споруди, дитячий садок і будинок дитячої творчості. Виведено з ладу газовід та пошкоджено лінії електропередач.

Також під ворожим вогнем опинилося село Мар'янське Криворізького району. Пошкоджено приватні будинки, лінію електропередач.

Читайте також: Війська рф уночі обстріляли Дніпропетровщину, є поранені

На місці подій працюють прокурори, слідчі поліції, експерти. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні, зазначили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, за даними зведеної інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 6 серпня у Дніпропетровській області російська армія знову обстріляла Нікопольський та Криворізький райони. Зафіксовані 20 прильотів з реактивних систем залпового вогню "Град" по Нікополю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-