Рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів

Рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі рівень смертності зріс у п'ять разів, у місті фіксується різкий стрибок інфекційних захворювань.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів! Нині фіксується різкий стрибок інфекційних хвороб, а тіла померлих людей досі знаходять прямо посеред вулиць», - йдеться у повідомленні.

За інформацією міськради, самі загарбники повідомляють про зафіксовані 17 випадків гострої кишкової інфекції, половина з яких - у дітей.

«Але реальна картина значно гірша. Враховуючи майже повну відсутність медичної допомоги, за тиждень у Маріуполі помирає понад 30 людей. Це більше, ніж у півмільйонному Маріуполі до початку війни. Через антисанітарію та забруднення підземних вод, річок у місті також зберігається небезпека розповсюдження холери», - наголосили у міськраді.

Також оприлюднено фотографію, на якій зображено чорний пластиковий мішок із тілом людини, що лежить просто на вулиці. У міськраді зауважили, що «такі випадки не поодинокі».

Як повідомлялося, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що у лікарнях міста через брак ліків і медиків помирає фактично кожен четвертий пацієнт.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Для маріупольців росіяни будуть бетонні «курники» без опалення

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. було депортовано в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-