У лікарнях Маріуполя через брак медикаментів помирає кожен четвертий пацієнт

У лікарнях Маріуполя через брак медикаментів помирає кожен четвертий пацієнт

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі в лікарнях через брак ліків та медиків помирає фактично кожен четвертий пацієнт.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Медицина. Фактично в лікарнях помирає кожен четвертий пацієнт. Ліків не вистачає, цинічно пропонують «купити» в аптеках, які частково належать наближеним до пушиліна (денис пушилін – ватажок «днр») фірмам», - написав Андрющенко.

За його словами, задля облаштування «нормальних» умов для російських військових людей розміщують по коридорах. Через брак персоналу – фактично кидають на самоті, звідти і надвисока смертність.

Радник мера зазначив, що інсулінозалежні хворі в найгіршому стані в Маріуполі. Привезений з росії ендокринолог приймає лише один раз на тиждень в четвер в одній лікарні.

«Він і «роздає» інсулін в шприцах. Тому щастить не всім. Ситуацію сумісності, підбору інсуліну взагалі ніхто не контролює. Просто медицини в місті немає. Ніякої, окрім ілюзорної», - констатував Андрющенко.

Він оприлюднив відео з лікарні, де в жахливих умовах знаходяться хворі пацієнти.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-