Повідомили про підозру колаборанту, який погодився стати «заступником мера» окупованого Бердянська

Повідомили про підозру колаборанту, який погодився стати «заступником мера» окупованого Бердянська

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру колаборанту, який погодився стати "заступником мера Бердянська" з інфраструктури, житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу.

Про це в Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"СБ України встановила, що місцевий мешканець в умовах воєнного часу перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. Його призначили на посаду "заступника мера Бердянська по інфраструктурі, житлово-комунальному господарству і паливно-енергетичному комплексу", - йдеться в дописі.

Повідомляється, що до свого призначення чоловік працював на цій посаді, але це було років 25 тому. Зараз йому 74 роки.

За розпорядженням окупаційної влади на колаборанта покладено обов’язки з організації та контролю за діяльністю комунальних підприємств міста.

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборанту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Читайте також: СБУ встановила зрадників, які допомогли рф викрасти понад 650 тисяч тонн зерна

Як повідомляв Укрінформ, СБУ задокументувала злочинну діяльність ще п'яти колаборантів, які допомагають російським загарбникам легалізувати свою «владу» на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-