Шмигаль відвідав переселенців у санаторії на Черкащині

Шмигаль відвідав переселенців у санаторії на Черкащині

Фото, відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів на виконання завдання Президента, окрім запущених програм підтримки внутрішньо переміщених осіб, напрацьовує низку ініціатив, які допоможуть людям у майбутньому повернутися до нормального життя.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час робочої поїздки до Черкаської області, де ознайомився з умовами проживання переселенців у Черкаському обласному дитячому багатопрофільному санаторії «Сосновий Бір», повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Від початку повномасштабної агресії росії на нашу державу багато українців були вимушені покинути свої домівки. Частина з них затрималася тут, на Черкащині. Ми побачили, що в санаторії є всі необхідні умови для комфортного проживання. Водночас в уряді, окрім запущених програм підтримки ВПО, на виконання завдання Президента напрацьовуємо низку ініціатив, які допоможуть людям у майбутньому повернутися до нормального життя», — сказав Шмигаль.

Шмигаль відвідав переселенців у санаторії на Черкащині / Фото: Урядовий портал

Черкаська область, як і інші центральні області України, готується приймати жителів Донецької області, де оголошена масова евакуація. Глава уряду поспілкувався з людьми, що раніше евакуювались із Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Під час спілкування було порушено питання працевлаштування людей, що вимушені були покинути свої домівки. Шмигаль зазначив, що держава створила для цього всі умови. Зокрема Прем'єр-міністр нагадав про те, що уряд запровадив механізм компенсації 6500 грн роботодавцям за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Шмигаль на Черкащині відвідав швейну компанію

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня Кабінет Міністрів створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області. Його очолила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. До штабу увійшли представники міністерств, силових відомств та військових адміністрацій.

Президент Володимир Зеленський закликав жителів Донбасу виїхати. 2 серпня розпочалася обов’язкова евакуація населення Донецької області. Вона має бути проведена до початку опалювального сезону.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-