У Маріуполі на деяких вулицях досі лежать трупи цивільних у пластикових пакетах

У Маріуполі на деяких вулицях досі лежать трупи цивільних у пластикових пакетах

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі є вулиці, на яких досі лежать трупи цивільних, запаковані в пластикові пакети, а самопроголошена «влада» не реагує на звернення мешканців щодо цього.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«На перехресті вул. Ломізова та Азовстальської досі на вулиці лежать два трупи цивільних, запаковані в пластикові пакети. Пакети розривають бродячі собаки, розтаскуючи частини тіл по району. На звернення мешканців окупаційна влада відмовляється реагувати та проводити поховання, відповідаючи «кому треба хай той і поховає», - написав Андрющенко.

Він також повідомив, що в новому моргу на базі лікарні №1 у Маріуполі при пошуку місця поховання в братській могилі загарбники надають каталог фотографій трупів в кількості 3-4 тисячі.

«Маріупольці кажуть, що близькі психічно не витримують такий пошук. Більше того, самі окупанти заявляють, що в «каталозі смерті» не більш 20 відсотків від усіх, що пройшли через морг», - пояснив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі загарбники зносять меморіал українським військовим, аби встановити пам’ятник Невському

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. було депортовано в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-